Mijn naam is Bonny. Tijdens mijn vroegere reizen heb ik in een aantal landen, verspreid over verschillende werelddelen, met bewondering gekeken naar mensen (vooral vrouwen) die wol en andere stoffen verfden met plantaardige producten. 

Fantastische kleuren werden bereikt met planten, bloemen, vruchten en groenten waarna van deze prachtige stoffen en draden vooral kleding, doeken en kleden werden gemaakt. Een langzaam en arbeidsintensief proces.

In die tijd had ik niet gedacht dat ik dit ook ooit zelf zou gaan doen. 

 

Totdat ik begin 2019 per toeval in aanraking kwam met botanisch printen en plantaardig verven. De indrukken van bladeren, de silhouetten van bloemen en de vele verrassende kleuren die de natuur te beiden heeft vastgelegd op stof. Een magisch proces.

Natuurlijk verven biedt een duurzame manier om kleur op stof te creëren. Ik hoop dat de kijker, gebruiker en drager van mijn textiel een diepe verbinding met onze natuurlijke wereld zal voelen. Elk item is uniek.

Ik gebruik geen vervelende chemicaliën.

 

Picchu is Quechua en betekent berg of piek. De natuur, het uitzicht, de inspanning om er te komen en het gevoel van vrijheid. Dat is wat een piek voor mij is. Dit gevoel probeer ik over te brengen in de dingen die ik maak. Producten met liefde en met zorg gemaakt. En ik word er blij van.